Sivut

11.12.11

Tilannekatsausta

Kauniina sunnuntaiaamuna puolikasi infosin siippaani seuraavasti: " Ai niin mulla on halliaikaa ysiltä ja saat tulla appariksi... Käytä koirat pienellä lämmittelylenkillä... Ai niin kahvi on loppu, mutta tee vaikka cappuccinot (suodatinkahvi siis loppu) meille molemmille". Oikein jos tarkkaan katsoi niin unisten silmien pohjalla kiilsi annos rakkautta ;-)

Lauantaina takaakierto oli meille tosi vaikea. Otan liian herkästi ne askeleet taakse varmistellessani kun pitäisi jo lähteä kohti seuraavaa estettä. Tänään näytti jo tältä. Näkyyhän tuossa sitäkin, että Ansa pitää ohjata joka esteelle, pienikin liike tai väärä ennakointi niin jättää esteitä välistä ja tekee mun ohjauksen mukaisesti.


Lauantain Tiinan treeneistä jäi harmittamaan, etten saanut onnistumaan estehakuisuuttaa varsinkaan tuossa muurille tullessa. Nyt se sujui jo paremmin.


Miinan kanssa harjoiteltiin takaakiertoja ja tiukempia kaarroksia. Innostuessaan on ihan kelpo menijä, toistoja ei vaan kannata tehdä liikaa.


Kontakteja ollaan alettu tekemään pieninä välipaloina treenien ohessa. Vielä en ole uskaltanut juosta rinnalla, takana vasta kaksi treeniä ISOILLA esteillä. Puomia tehty vasta miniversiolla, ehtii vielä kai ennen kisaikää opetella ;-)


Kepeillä yllätin Ansan poistamalla verkot, alkuun ja loppuun jätin verkot vielä. Olin reilulla päällä ;-) Kulmaa laitoin reilusti isommaksi. Vauhti hyytyy nyt alkuun, mutta toivotaan sen palautuvan kun saa palikat taas järjestykseen päässään.

4 kommenttia:

 1. Näyttää hyvältä :) Elä ole huolissasi jos Ansa ei hae vielä esteitä niin hyvin, kyllä se sieltä ajan kanssa tulee. nimim. kokemusta löytyy :D Mä tuskailin saman ongelman kanssa kesällä kun alettiin kisaamaan Mayan kanssa (meillä oltiin kyllä pahemmassa jamassa), nyt ollaan otettu hyllyjä kun vähän huiskautan kädellä liian pitkälle (jep, mäkin tykkään huiskia :D) niin KYLLÄ IRTOO!! Nyt kiitän itseäni ja Savosen Mariaa etten tehnyt irtoamis treenejä Mayalle, kyllähän se nyt irtoaa ja hakee esteitä kun oppi lukemaan rataa.. Ja radan lukutaito koiralle tulee kokemuksen kautta :) Sheltit... :)

  Katsoppas tota sun ja Miinan rataa. Takaakierron jälkeen huiskautat vaan kädellä ja tiputat koiranpuoleisen käden pois, kokeiles tehä sama mutta pidä koiranpuoleinen käsi pidempään eläkä huiskauta sillä :) vaan pidä se lähellä vartaloa, mutta niin että koira näkee sen (käsi lähellä vartaloa-koira lähellä) ja lähde kääntämään ylävartaloa meno suuntaan ENNEN kuin koira ponnistaa takaakierrossa. Luulempa että Miina hyppää vielä tiukemman hypyn :)

  Sillä kun katsot videota hidastettuna kohdassa jossa koira on siivekkeen takana, huomaat että rintama suuntasi ja kätesi näyttää että rata jatkuisi (kuvaus suunnasta katsottuna) oikealle. Ensimmäinen vinkki radan jatkumisesta vasemmalle tulee koiralle vasta kun se on ponnistanut, eli koiralla ei ole enää mahdollisuutta hypätä tiukkaan.

  Eli kun lähetät koiran takaakiertoon, lähde välittömästi kääntämään ylävartaloa oikealle, pidä koiran puoleinen käsi pidempään. Kun käsi tukee koiraa, voit lähteä liikkumaan vielä aikaisemmin koiran alta pois.

  Sama näkyy seuraavan esteen valssilla, pysäytetty kuva näyttää hyvin miksi koira hyppää pitkälle. (vaikka Miinan "pitkälle" hyppääminen ei ole oikeasti kovin pitkälle, mutta verrattuna siihen että saisit sen kääntymään vielä parimmin). Kun koira ponnistaa rintama suuntasi näyttää että rata jatkuisi eteenpäin. Vasta kun koira on riman päällä näytät että tartteis kääntyä esteen jälkeen.. Eli rintama suunnan pitäisi olla käntyneenä meno suuntaa kohti jo ennen kuin koira ponnistaa, jotta se voi hypätä sievän pienen hypyn :) Miina kyllä osaa :)

  Sano vaan jos ärsyttää kun ruikutan sun radoista täällä julkisesti :D

  VastaaPoista
 2. Et sää ruikuta, teet tärkeitä huomioita. Vähän samoja huomasin hidastettuna katsellessani eilen. Samassa rytäkässä unohtui piparit uuniin, tuli rapsakoita ;-)Miina kyllä tunnollisesti tekee mitä pyydän, pyydän vain liian myöhään.

  Ansan esteiden väliin jättämiselle en ole antanut liian suurta painoarvoa, paremmin se hakee ne kuin esim kuukausi sitten. Oppii kyllä ajan kanssa. Nyt niin paljon opeteltavaa, että yritän miettiä mitä juuri sillähetkellä opettelemme ja niiden virheiden korjaamiseen keskityn.

  VastaaPoista
 3. Aini ja sun ja Ansan ekassa radassa sulla on paremmin tuo takaakirto. Eli lähdet aiemmin kääntymään -> koira tietää mihin suuntaan hypätä, mutta pääsisit vielä aiemmin kääntymään kun käsi tukee koiraa :) Ja lopussa Ansa tulee hypyn ja putken ohi kun ohjaava käsi näyttää "tasaisen varmasti" ylöspäin ja juokset vaan junamaisesti eteen päin. Ansa olisi varmaan paremmin ymmärtänyt jos olisit lähettänyt sen putkeen, selkeästi käden näyttäen putkea, eli hieman alas päin. Hmm.. hieman hankala tässä selittää, mutta ajatte noita lähettämisiä niin että aivan kuin olisit keilaamassa ja koira olisi keilapallo (ei siis kirjaimellisesti) :D Mutta lähettämisissä koiran puoleinen käsi lähettää selkeästi koiran suorittamaan esteen.

  Kiinnitä huomioo myös Ansan kanssa ennakointeihin valsseissa, vaikka se hyppää nätisti vaikka olisit myöhässä :) Eli ota ihan parilla esteellä ennakointeja, jotta muistat kiinnittää niihin huomioo. Ja luota siihen koiraan, vaikkei se osaakkaan vielä niin paljoa :) Elä tee sitä virhettä ku mä että varmistelen joka paikassa edelleen, vaikka koira osaisi vaikka mitä.. Siitä seuraa vain se että olen koko ajan enemmän ja enemmän myöhässä ja radat tuntuu kaaottiselta..

  (Sä et varmaan uskalla enää yhtään videoo laittaa tänne ;D)

  VastaaPoista
 4. Nauran itsekin tuolle käsi kohti kattoa ohjaukselle, mitähän sitä ajattelee ;-) Mä tulen laittamaan videoita enemmän jatkossa, saa hyviä ohjeita :-)

  VastaaPoista