Sivut

29.3.14

Kadoksissa selkeys ja johdonmukaisuus

Olin keskiviikkona Savikon treeneissä. Muuten ok, mutta kontakteilta saatiin palautetta ja ihmettelyä. Varsinkin A:lla Ansa hidasteli ylösmenossa ja multa puuttuu selkeys siitä, mitä vaadin (ai multa vai?). Jos aikoo yhdistää juoksarit ja 2on2offin pitäs koiran jo tietää ennen esteelle menoa, mitä siltä vaaditaan. Itse olen käyttänyt käskyä "odota" pysäytyksellä, mutta se ei todellakaan ole tullut ennen estettä. Ansa ei hypännyt A:n harjan yli, joka olis Sepon mukaan nopein tapa hoitaa este. Pumpperilla sais sen oppimaan lihasmuistiin oikean tavan suorittaa este.

Nyt pitäs miettiä voiko Ansa oppia molemmat tavat? Oppinko itse infoamaan ajoissa kumpaa vaadin? Jos ottan pysäytykset niin menettääkö siinä sekuntteja muille? Pysäytyksessä vauhdin kiihdyttäminen lähtee nollasta, kun juoksarilla tassut liikkuu kokoajan. Entä ne kerrat, kun olis tosi kätsyä koiran odottaa? Ansalla kuitenkin suht. pitkä askel medikoiraksi, alastuloon saa helposti komeen loikan.

Mielenkiintoista oli havaita, että treeneissä ei tullut yhtään kontaktivirhettä. Se jää 2on2offiin hienosti. Kisoissa jommankumman tai molempien vire on sitä luokkaa, että pikkuasiat saattaa unohtua ;-) Odottelen tässä viisaampien luvattuja neuvoja ja teen sitten valinnan kontaktien suhteen. Tällähetkellä vaakakuppi painuu pysäytysten puolelle ja sen mukaan mennään treeneissä.




3 kommenttia:

  1. Eihän Ansa tuossa yhtään hidastele ylösmenossa. Mun mielestä eka veto on paras (ja turvallisin). Mä en todellakaan osaa neuvoa juoksareissa, mutta mutu-tuntumalla jos käytössä on on-offit tuollainen loikka yli harjan on tosi vaikea saada hallituksi on-offiksi. Juoksareilla ehkä ymmärtäisin nuo pumpperit rytmityksen kannalta. Eli kysymys kuuluu mitä siellä Savikon treeneissä on tapahtunut, miksi koira on hidastanut kontakteilla...videosta ei nyt paljastu mitä sanot ja milloin, jos käskytät sanalla odota liian aikaisin, voiko Ansa hidastaa sen takia? Tai jotain muuta mikä selittää hidastelun siellä? Oliko esteen materiaali erilainen tms. En mä ton ekan vedon perusteella lähtis kontakteja uudestaan miettimään...ei se hidas ollut. Oikein hyvä on-off kontakti. Taitaa kuitenkin olla niin, että huolellisella on-off kontakteilla häviää kyllä ajassa juoksareille. Mutta sen ajan voi ottaa kiinni esim. tiukoilla käännöksillä ;) Tai vapauttaa silloin tällöin nopeammin jos kuitenkin suurin osa suorituksista pysyy johdonmukaisina ja valituissa kriteereissä. Kyllä näitä saa itse kukin miettiä...

    VastaaPoista
  2. Videointi on hienoo, siinä oikeesti näkee tapahtumat. Sanoin vain kiipee, joka alunperin Ansalle tarkotti tuota koko esteen suorittamista ja jäämistä 2on2offiin. Nythän annoin sille mahdollisuuden ja luvan juosta läpi, mutta tarjosikin 2on2offia. Odota käskyllä se ehkä hidastelee koko esteen. Nyt pitäs alkaa juoksari rakentaan ihan alusta, jolloin sais esteen suorittamisesta nopean. Varmuudesta ei ole tietoa. Veikkasin Savikon treeneissä olleen huono päivä tai kenites jokin jumi. Josta ei kyllä näkynyt merkkejä tänään. Este siellä oli aika samanlainen kun Hangossa. Viime aikoina treeneissä olen ollut huomaavinani hidastelua, kenties epävarmuutta, kontakteilla. Veikkaisin sen johtuvan omasta säätämisestä. Nyt kun palattiin entiseen niin sen varmuus palas nopsaan. Jos päädyn pysäytyksiin pitää kriteerit myös kisoissa pitää samana kuin treeneissä. Se hurja loikka kolmannessa yrityksessä oli varmaan vahinko, liikaa intoa. Ei toistunut enää muissa vedoissa. Tässähän se viikonloppu kuluukin, miettiessä ja pohtiessa.

    VastaaPoista
  3. MIeltäiskö vieraat hallit myös eri paikoiksi, jossa pysähtyminen ei ole välttämätöntä ja vire on eri. Lisäksi informaation epäloogisuus... Mitä esim kisatilanteissa Ansa kuulee esim odota käskystä ja millä äänellä sen saa viserrettyä. Omassa hallissa vedätys ei juurikaan onnnistu, välimatkat pysyy pieninä, joten noiden tilanteiden vertaaminen on vähän hankalaa. Suuret on murheet ;-)

    VastaaPoista