Sivut

10.10.11

Tahkoomista


Mirvan koulutuksesta jäi hampaankoloon parikin asiaa, joita tänään lähdin korjailemaan. Ja mullehan ei kelvannut, kun jätti yhden esteen välistä vaikka sen vaikeimman viimeisen hypyn tekikin oikein. Ja tuohonkin meni muutama yritys. Ja ei kun tahkoamaan...


Ja sitten Ansa ei hypännytkään koko hyppyä. Käskytys olis pitänyt sanoa sen ollessa menossa siivekkeen taakse. Eli tahkotaan vielä...


Illan jo hämärtyessä, parin vesikuuron jälkeen, molempien moottorien kakistellessa viimeisiä SE ONNISTUI. Myös kuvaaja pohti häpymistä kesken kaiken...

Ansan levätessä leikitytin Miinaa ja palkkasin vaan lelun tuomisesta. Vähän katseli kummissaan, etteikö todella muuta tarvitse tehdä. Nauttikoon nyt lomastaan, Mirva hupsutteli jostain sm-joukkueesta. Muutama sais nousta vielä kolmosiin niin saatas joukkue kasaan. Turkoosit kisapaidat ois kivat... Jotain icepeakia cittarista... Nyt treenikaverit stemppiä, tähän joukkueeseen on tunkua vain nopeimmat pääsevät mukaan ;-)

9 kommenttia:

 1. Ei liene epäselvää että aika mainio aksakoira siitä tulee.

  VastaaPoista
 2. Turkulaisilla on vähän omanlaisensa huumorintaju. Treenatessa ei SM-kisat olleet ihan se ensimmäinen mieleentullut asia. Tähtäin unikeon mölliagilitykisojen joukkuekisaan.

  VastaaPoista
 3. Mainio siitä tulee, kunhan ohjaaja saa kuviot selviksi... Tuo takaakierto menee paremmin yksittäisenä esteenä, maltan vetää sen kädellä. Pienen vauhdin tullessa mukaan alan varmisteleen ja peruuttamaan. Täytyy treenailla. M kehui Kaijaa vielä meidänkin ryhmässä :-)

  VastaaPoista
 4. Sulla jää siinä keskimäisessä videossa viimeisen esteen aikana käsi ylös ja rintamasuunta osoittamaan vasemmanpuoleista siivekettä, siksi koira kiertää sen eikä tule yli. Joko ohjaavan käden vaihto vasemmaksi takaakierron aikana tai sitten tiukka käännös itse ("jatkoradasta" riippuen) niin asia korjaantuu. KOlmanessa videossa nämä paremmin.

  Sitten kysymys ennenkuin ilmoittaudut ensi kesän SM:iin: Miksi Ansa kääntyy kahdessa ensimmäisessä videossa sinua kohti putkeen lähetyksessä ? Tähän kun vastaat oikein niin aletaan katsella sitä kisapaikkaa ; )

  VastaaPoista
 5. Jäi joukkuekisapaikka saamatta ;-) Viimeisessä jään putkea edeltävän hypyn taakse enkä valu turhaa putkea kohti. Pieni tehostus tönäisynä putkeen auttanut myös. Tuo valuminen saa sen luulemaan radan jatkuvan eteenpäin ja kyselee tarkempia ohjeita. Jos ohjaava käsi laskee niin tulee lähemmäs. Tai oppi jo radan :-)Tuota viimeistä hyppyä olen opettanut siten, että ohjaava käsi jää mun selän taakse ja palkkaan siinä kädestä tai lelu lentää mun selän taakse. Onnistuu paremmin ilman hölkkäaskelia, elän toivossa oppimisen suhteen.

  VastaaPoista
 6. Pakko tähän on kommentoida. Viimeinen hyppy: katsoppas omaa rintamasuuntaa: Lähetys takaakiertoon ja rintamasuunta kohti seuraavaan estettä. Jos jäät vaan peruuttamaan (kuten tokassa videossa) ja rintamasuunta näyttää koiraa kohti, et käytännössä ohjaa sitä ollenkaan. Putkeen lähetys: muistele sunnuntain rataa A:n jälkeistä hyppyä 5. Eli nyt sulla jää oikeakäsi ohjaamaan ja kun koira on jo hypännyt siitä tulee vastakkainen käsi. Eli, ota koira haltuun ennen ennen hyppyä (joka on ennen hyppyä jolta käännytään putkelle, näytä välittömästi oikealla kädellä (niinkuin teetkin, mutta voimakkaammin ja selkeämmin) että seuraava hyppy on tiukka takanaleikkaus ja kun koira hyppää oikeaan suuntaan sulla täytyy olla vasen käsi näyttämässä putkea. Huh, toivottavasti joku ymmärtää tästä jotain :D

  Kun teet saksalais/twisti viritelmää (eli sama käsi säilyy), muista myös rintamasuunta, älä lähde peruuttamaan taakse vaan rohkeasti liike esteen taakse, niinkuin teit su viimesellä yrityksellä :)

  Rintamasuunnasta ja omasta sijainnista vielä, rullaappa alaspäin blogissa ja palaa videoihin jossa teet pakkovalssia ja persjättöä. Siinä koira valuu lopussa ihan siitä syystä että rintamasuuntasi on eteenpäin, eli valssi on MYÖHÄSSÄ. Käyppä rakentamassa rata uudestaan ja nyt tee pakkovalssi viimeselle hypylle, niin että lähdet liikkumaan siivekettä kohti. Laitan sulle ratapiirroksen sähköpostilla ja siihen ohjaajan juoksuradan :)

  Ja turkulaiset on tosikkoja! tottakai sm-kisoihin ;)

  VastaaPoista
 7. Saako vielä hyppytekniikkaohjeet kirjallisena :-) Ohjeet on hyviä ja tervetulleita, toteutus ontuu. Toi pakitus on mulla selkäytimessä. Lupaan ja vannon kautta kiven ja kannon, että korjaantuu, jos sanani syön tosikko Turkulainen minut vieköön ;-)

  VastaaPoista
 8. Hö, nyt Mirva meni kertomaan sulle oikean vastauksen. Tämä EI sitten vielä oikeuta kisapaikaan.

  VastaaPoista
 9. Harjoittelu jatkuu ja kisapaikan tavoittelu :-) Nyt kuumeisena on kiva tehdä mielikuvaharjoituksia :-(

  VastaaPoista