Sivut

4.10.11

Keppiä ja porkkanaa

tai sittenkin keinua. Laitoin Miinan treenitauolle ja keskityn Ansan kanssa opettelemaan keppien ja keinujen ihmeellistä maailmaa, näin alkuun Tiinan yksäreillä.

Kepit haluan nopeiksi ja varmoiksi, sitten joskus tulevaisuudessa. Aloitettiin tänään kujalla, kera verkkojen. Pari kertaa laitoimme makupaloja kujaan, jotta reitti selviäisi. Pian riitti makupalakuppi keppien päässä odottelemassa. Tiina huolehti, että palkka tuli vain oikeasta suorituksesta. Matkalla nähtiin erilaisia variaatioita; hypitään verkkojen yli, kierretään verkkojen ulkopuolelta, mennään kujassa ja hypätään kesken verkkojen yli. Aika nopeasti huomas, miten palkan saa. Jotain palautetta tuli kepeille lähetyksen huiskautuksista. Pitäis malttaa, hartioitakin käyttäen, ohjata Ansa oikeaan kohtaan ja vasta sitten lähteä rynnimään keppien päähän. Miten se voi olla niin vaikeaa... Jatkossa kuja muuttuu pikkuhiljaa kapeammaksi ja samalla muistettava harjoitella molempia puolia sekä eri lähetyskulmia.

Keinulla tuskin tulen vaatimaan 2on2off:a. Mulle riittäisi, jos hidastaisi ja keinun lopussa malttaisi odottaa lähtökäskyä, paikalla ei niin väliä. Pääasia olisi, ettei lentokeinuja tulisi. Käskynä tulee olemaan: "Varo". Haluan sen erottavan kontaktiesteet keinusta, jotta se tietäisi "varon" merkitsevän liikkuvaa alustaa ja turhilta haavereilta vältyttäis. Aluksi treenailtiin keinulle menemistä. Odottelin liikkumattomaksi tuetun keinun päässä, makupaloja molemmissa käsissä ja Tiina toi hihnassa olevaa Ansaa keinulle. Kaksi eka kertaa meni varoen ja sitten vauhdikkaammin, ahne koira :-) Palkkausta tehtiin vuorotellen molemmista käsistä ja lopussa Ansa jäi odottamaan, kun otin askeleen taakse ja palasin palkkaamaan. Pikkuhiljaa tuohon aletaan lisäämään keinun liikettä. Seuraavana oli keinulta lähettäminen. Ansaa palkkasin ensin keinun alastulolla ja rata käskyllä pääsi jatkamaan pallon luokse, välillä namikupille. Näki kun aivonystyrät teki töitä. Haluaisin antaa "rata" käskyn kun Ansa katsoo eteenpäin eikä mua, seiniä tai kattoa. Liikkeelle saisi lähteä vasta eleettömän rata käskyn jälkeen. Nyt vielä uudessa ympäristössä haki oikeaa suoritusta. Ansalta voi jo ns vaatia asioita ja pahin rangaistus on, ettei palkkaa tulekaan.

Kyl oli kiva alkaa opetella jotain ihan uutta. Hienosti Ansa malttoi keskittyä ja tehdä töitä. Perjantaina uudestaan :-)

2 kommenttia:

  1. Oon Miinan opettanut kujalla ilman mitään verkkoja ja suosittelen sitä. Sitten ei tartte sitä verkkoo missään vaiheessa häivyttää. Saattaa (mutta ei välttämättä) viedä vähän enemmän aikaa ilman niitä verkkoja. Treenaa molempia puolia alusta alkaen tasaisesti ja tässä kujatekniikassa yleensä on helpompi keppien vasen puoli. Ja lähetyskulmia voi treenata heti alusta alkaen. Kujaa kannattaa alkaa kaventaa aika nopealla tahdilla ettei tuu leipääntymistä. :) Jos voisin tehdä Miinan keppien kanssa jotain erilailla niin opettaisin sisäänmenon 2-2 tekniikalla. :)

    VastaaPoista
  2. Keppien opetusta pohdin lähes siitä asti kun Ansa tuli taloon. Päädyin lopulta tuohon kujaverkoilla-metodiin. Miinan kanssa ongelmana ollut keppien hitaus ja kujaverkoilla opettaa koiralle alusta asti, että nää tehdään vauhdilla. Kujaa on jo kavennettu reilusti alkutilanteesta ja verkkoja pari vähemmän, eri lähetyskulmia ollaan otettu alusta asti. Lopputulosta ei vielä tiedä, aika näyttää :-)

    VastaaPoista