Sivut

23.10.11

Riman alitusta

Ajatuksena oli tehdä hyppytreeniä ja sekoittaa mukaan vähän ohjauskuvioita. Onneksi aloittelin suoralla, jotka menikin kaikki alta. Matalimmalla olevien rimojen alitus vaatikin "isolta" koiralta vähän työtä :-) Laitoin väleihin rimoja ja palkkaa vain hypätyistä suorituksista. Onneksi ahneena koirana motivoitui nopeasti ;-) Toivottavasti oikea ratkaisu oli jättää ohjauskuviot toiselle kertaa. Treenailtiin samalla myös kontakteja, ettei mene liian tylsäksi.2 kommenttia:

  1. Kirsi, sarjahyppyjä EI tule treenata täyskorkeina, varsinkaan opetteluvaiheessa. Seurauksena alituksia yms. poiskoulutettavaa kun koiralta vaaditaan sekä korkeutta että rytmiä samaan aikaan. Yksi asia kerrallan. Meillä maksi koira on tehnyt pitkään 20 cm hyppyjä sarjana. Suosittelen Susan Salon hyppytekniikka DVD tai Vappu Alatalon kurssia joaka opettaa suomessa Salon opein.

    VastaaPoista
  2. Aluksi tein yksittäisinä hyppyinä ja erikorkuisina, jotka hyppää nätisti yli. Pohdin tuota hyppyjen opetusta ja useampaa menetelmää pohdiskelin. Päädyin lopulta tuohon menetelmään. Mulle luontainen tapa toimia: kerralla, kaikki ja heti, armoa tuntematta. Koiraparka...

    VastaaPoista