Sivut

18.7.11

Kyl elämä on raskasta - just

Naapuriin muutti hiljakkoin tytöntyllerö, aloittelee syksyllä eskaria. Ovat Paavon kanssa pikkuhiljaa tutustuneet ja yhteistä leikkiä löytynyt. Noiden keskustelut on mainiota, alla pätkiä muutamista.

Paavo: Mä en tykkää sipulista, en kyllä syö!
Kia: Sipuli on terveellistä, maista ainakin.
P: Just.


K: Paavo, tuu ulos leikkimään. On kaunis ilma.
P: Just.


K: Mä käyn sittenkin vaihtamassa sandaalit.
P: Just.


P: Kylläpä kesti (kenkien vaihto siis).
K: Mulla oli äidin kanssa asioita ... (Pitkä selitys asiosta) ...
P: Just.


P: Mikä on sun lempiruokaa?
K: Hamppari ja sit tykkään jäätelöstä ja kaakaosta. Mikä sun?
P: Räkä, haluutko maistaa?
K: En, mulla on parempaa.
P: Just.

Nykyään tuttu näky ovellamme

Ansa seuraa tilannetta

Ansan suosikkeihin tämä korkeaääninen, nopeasti
liikkuva, koiriin tottumaton pirttihirmunalku ei kuulu.
Sietää kyllä, muttei pahoita mieltään vaikkei neitoa
jokapäivä näkyisikään...

Treenailtiin tänään hyvässä seurassa aksaa. Mietin kotona lähtiessä, että treeniliivin vois pukea päälle, jonne kätevästi saisi piilotettua lelut. Ansan kanssa treenatessa näkyvä lelu saa sen kiitettäville kierroksille. Varsinkin, jos on mahdollisuus saalistamiseen... Ihanan kesäisen lämpötilan takia jätin liivin kotiin, olisi kannattanut vaan hikoilla reilummin. Koettiin sentään onnistumista putken pään valitsemisessa. Ansa kyllä menee hartioiden osoittamaan suuntaan aika kivasti, jos lelua ei ole näkyvillä. Muutaman kerran olen pistänyt namikupin ja heittänyt lelun ajatuksella: "kumman valitset". Kyllä siinä namit jää kippoihin odottelemaan spanielia. Välillä, varsinkin aamuyön tunteina, herään pohtimaan mitä kaikkea pitäisi opetella, osaako se mitään tai minä,  osaanko ohjata edes peruskuvioita, miksi kaikki muut osaa ja me ei, pitäiskö sen osata jo paljon enemmän, mitä jos pilaan koko koiran. Nyt venaillaan päästäiskö Elina Jänesniemen tekniikkakurssille syksyllä. Illan treenien jälkeen Ansa oli totuttuun tapaan kiitettävillä kiekoilla ja otettiin vielä pihalla seuraamista ym. Oli sen verran naatti, että kesken iltapöperön piti käydä makoilemassa ja keräämässä voimia.

3 kommenttia:

  1. Mietimme siis aamuöisin samoja asioita. Pitäiskö jo huolestua; samanlaiset koirat, autot, ammatit ja ajatukset.

    VastaaPoista
  2. Voidaan miettiä huolestumisen tarvetta joku aamuyö ;-)

    VastaaPoista
  3. Paavo on paras. :) Hyvä Paavo! Kengistä ajattelin, että Kirsi on ostanut uudet sandaalit, mutta taisivat olla muutaman numeron pienemmät. Totu näkyyn, tuon tyylisiä kenkiä tulee eteisessänne olemaan tulevaisuudessakin, koko vaan kasvaa.

    VastaaPoista