Sivut

17.5.15

Kun mikään ei riitä

Tänään kirmattiin Nummelassa Asko Jokisen radoilla. Huomioitavaa, että yksi radoista suoritettiin lahjakortilla. Josku aikaisemminkin on tapahtunut ihmeitä ja kisapaikalta poistuttu vieno hymy huulilla. Harrastus alkaa lyödä pian rahoiksi ;-) Pientä säätöä oli kisamaksujen kanssa (eikö kaikilla olekaan toinen/kolmas startti halvemmalla-menetelmää), onneksi kehotus maksaa puuttuvat 4€ tavottaa tumpelot kisaajat nopsaan.

Ekalla radalla hyllytettiin. Huomionarvoista oli kuitenkin molemmille osapuolille huomata ohjausmetodeihin kuuluvan myös poispäinkäännöksen. Pienoisen hyppysuoran jälkeen huomasin olevani myöhässä suunnitellusta persjätöstä ja mieleen putkahti rataan tutustuessa mielessä käynyt poispäinkäännös. Rataan tutustuessa arkuus kokeilla olemattoman treenimäärän perusteella poispäinkäännöstä sinkautti moiset suuruuden hullut ajatukset oitis roskakoriin. Sen verran puskista muuvi tuli, ettei kumpikaan meistä tiennyt mitä sen jälkeen voisi tehdä. Ansa tokeni tilanteesta huomattavasti nopeammin ja löysikin radalta kaukana olevan putken pään. Loppurata meni onneksi suunnitelman mukaan.

Tokalla radalla meno äityi villiksi. Tuntui mukavalta ja vain yhdessä kohtaa alkuperäistä suunnitelmaa muokattiin radalla. Piti tehdä valssi putken jälkeen, mutku hetkeksi unohdin koiran enkä ollut varma missä vaiheessa Ansa meni putkeen vai menikö se edes sinne. Sieltä se putkesta ja ihan oikeasta päästä ulos sinkos niin näppärästi tein vain takaleikkauksen. Kontaktit meni kohilleen ja voittokin irtos. Etenemä oli 4,53m/s ja alitettiin ihanneaika 9,36 sekunnilla. Ketutus alkoi, kun tuloslistalla huomasin riman tiputtaneet kaksikon olleen meitä melkein sekunnin nopeampi. 


Vannon tän nimiin, avain onneen ja satunnaisiin voittoihin!


Vikalla radalla hetken herpaantuminen "einiinvaikeassa" kohdassa, kun mielessä liikaa etukäteen haastavimmaksi itselle mietitty kohta. Yritäpä siten takaleikkauksella kääntää ahtaassa kohdassa koiraa, joka hyppyy mielellään suoraviivaisesti ja pitkällä askeleella, ei käänny ei... Tiivistettynä juurikaan mitään ei ole opittu ja silti mielessä seuraavat kisat :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti