Sivut

21.10.13

Ai sertikin?

Ranskatar täyteen ahdettuna suunnattiin nokka kohti Janakkalaa. Matkaa epäiltiin pohdinnoissa pitkäksi, mutta koska siellä ratkottiin myös spanielimestaruus niin annettiin Jankkalalle mahdollisuus. Sinnehän oli sangen näpsäkkä mennä, näin takapenkiltä arvioiden.

Ritva Herrala oli suunnitellut kaks agirataa. Jotenkin mieltänyt, että kisoissa AINA on agi ja hyppäri. Siellä odottelin, milloin nuo roudaa kontaktiesteet pois tieltä.

Eka rata oli HYL. Suunnitelma oli vedenpitävä ja 2b:llä jäin aavistuksen pitkään ihasteleen onnistunutta takaakiertoa. Kirkkonummella ne ei onnistuneet. Paineitako??? Turhankin lähelle estettä ajauduin. Sitten oltiinkin myöhässä. Ennen putkea piti olla valssi (nyt hätähinen puol valssi) ja putken jälkeen merkkauksella 5 ja 6 esteet. Meni pelasteluksi. Irtoaminen putkelle meni hutiloidessa. Liikkeeni pysähty ku seinään ja alan siirtyä puomin toiselle puolen niin Ansa kääntyi kiltisti takas. Askel tai kaks pidemmälle ja keilaten putkeen niin onnistumismahiksia olis voinut olla. Pitää testata treeneissä. A:lta varasti ja sen näki sen ilmeestä. Miks muuten vilkasee eka tuomaria, alitajunnassa odottaa kai sieltä ohjetta "mitä mä nyt teen" ongelman ratkaisuksi. Palautin kontaktille ja kehujen jälkeen maaliin. Palautus näkyi mielestäni seuraavan radan kontakteilla epävarmuutena ja hitautena. Odottelen Eerikalta hyviä vinkkejä...

Toka radalle yritin psyykata itseäni ajatuksella "rauhotu, me osataan". Ansa pitää ohjata kuitenkin rauhallisesti, liika hätäily kostautuu sen omina ratkaisuina. Muurin jälkeen näkyi suoraan ansaesteenä kiva hyppy. Mietin täyskäännöstä, mutta sillä Ansa kääntyy niin tiukasti, että olis voinut tulla esteen ohi. Päädyin ottamaan sivuetäisyyttä ja käskyttämään. Hyvin kääntyi hypylle ennen keppejä. Kepeillä maltoin antaa tilaa ja odottaa hetken. Meinasin tuulettaa, kiitos Eerikalle tsemppauksesta :-) Putken jälkeisellä kahdella hypyllä valssin olis voinut vielä aiemmin aloittaa. Ansa olis voinut kääntyä vielä tiukemmin. Mutta paremmin hoidettiin tuo kun moni muu. A:n ja putken jälkeisessä valssissa meinaa Ansa jäädä jalkoihin. Hyvin se väistelee, tuli itsellä hiukan hätä. Puomilla ajattelin olla painostamatta (mä varmistelin) ja muistissa sillä vissiin vielä eka radan palautus A:lle ja himmaili hiukan paikan kanssa. Loppu menee suht kivasti, aikasemmin pitäs vaan uskaltautua pois alta. Tyytyväistä mieltä paransi vielä sekin, kun Sanna kävi kertomassa SERT:stä. Ai sekin vielä ;-) Tässä vielä videot. Kiitos Kaille kuvaamisesta. Kamera ei parhaiten noissa valoissa toimi, pahoittelut kuvan laadusta. Mutta erottaa koiran ja ihmiset...

Meidän aksatessa perheen miesväki kävi Espoossa säbäturnauksessa. Snells Angels korjas sieltä taskuunsa kaks voittoa. Lisäksi kävivät Konalassa kiipeileen ja ostoksilla. Pikkuhiljaa paljastuu kaikki ostokset:


2 kommenttia:

  1. Ensinnäkin pitää kysyä mikä ranskatar teillä on, kun se on aina pakattu täyteen? ;)

    Onnittelut nollasta ja sertistä. Jotkuthan sanoo noita peräpään sertejä sääliserteiksi.... itsekin kyllä oon niitä vastaanottanut ihan mielellään :D

    Eilisissä treeneissä koin taas kerran ahaa-elämyksen. Hoksasin etten juuri koskaan anna itsestäni kaikkea aksatreeneissä saatika kisoissa. Ja tuo sun ohjaaminen näyttää siltä että sullakin on aika paljon luppoaikaa radoilla, josta taas ehkä voi päätellä sen, että koiran etenemislinjat ei ole kunnossa ja ohjaukset ei ole nopeimpia mahdollisia? Osuuko yhtään oikeaan?

    Muutamia kommentteja videoiden perusteella;
    eka rata
    - mieti lähtötilanteet, nyt olit 2a esteen takana odottamassa ja lähdit liikkeelle kun Ansa hyppäsi syliin -> 2a esteen merkkaus (hyppää tää ja sitten tule perässä) ja itse liikkeelle, takaakierrolle lähetys ja teit valssin -> sokkari nopeampi tehdä
    -puolvalssi toimi hyvin, en ikinä ois itse siihen suunnitellut valssia (ei kerkiä)
    - hienot pelastelut!
    - puomin alla olevaan putkeen viennin epäonnistuminen oli todella sun vika, jos olisin ollut koira niin sun polvien notkahduksesta olisin ajatellut että täytyy hypätä lyhyesti ja kääntyä takaisin :) ja kuitenkin putken suu näyttää ihan hyvin heittävän aalle, miten meni käskytys, tuliko putkeen käskyä heti kun koira oli oikeassa linjassa?
    - varastelu, tää onkin visainen kysymys... tuohan oli tuollainen "siisti" läpitulo... itse en palauta takaisin ikinä, koska musta siitä ei ole mitään hyötyä. Riman kisoissa me samassa tilanteessa jatkettiin matkaa, koska molemmat hoksasi virheen. Eli mun mielestä jos kontaktit noin yleensä aika varmat, joskus virhe sallitaan. Ja jos radalta lähdetään pois niin sitten lähdetään heti (koira sylissä) kun virhe on tapahtunut. Mutta tosiaan mietittävä, että milloin sylirangaistus on liioiteltu. Jos Miina juoksisi täysiä läpi ajatustakaan pysähdyksestä ja haukkuisi niin koppaisin syliin. Tässä se ois ollut liioittelua...

    toka rata
    - liikkuva lähtö toimii hyvin :)
    - hurraus maltille kepeillä!!! loistavaa!! ens kerralla malta vielä puol sekuntia pidempään antaa työrauha Ansalle niin pääset siitä rynnimisestä kokonaan eroon :)
    - aalta aika nopea vapautus.. ois voinut pitä sadasosasekunnin pidempään kun oli se varastaminen alla
    - hyppy ennen puomia, olisiko voinut ohjata jotenkin muuten? itsellä tulee mieleen sokkari-vastakäännös tai valssi-niisto-sokkari. takaaleikkaus ennen puomia hidastaa Ansaa ihan älyttömästi (jää pälyilemään taakseen mihin jäit), lopussa hyppää kontaktin sivulle (outoa?)
    - mielettömän hieno ja eleetön ohjaus takaakierrolle
    Kokonaisuus ratkaisee!! Todella hieno rata :)

    VastaaPoista
  2. Mää niin ootin tätä. Yksikään kivi ei jää kääntämättä tai este analysoimatta :-) Nyt ystävien kyydissä c5:lla (meillä ennen sama, taakse mahtuu PALJON). Nyt meillä grand c4 picasso. Haaveilen Volvosta cx60 esim... Näillä palkoilla :D Palkinnoille alettava varata tilaa enemmän... Ei nää nyt peräkkäiset sertit olleet, Kirkkonummelta ei tullut mitään. Mä oon niin epätoivoinen nollien ja sertien suhtee, että kaikki käy ;-) Ja kyllä - mukavuudenhaluinen ja laskelmoiva ohjaaja liikkeellä. Pitäs löytää tasapaino sen maltillisen ohjauksen ja etenevän ohjauksen kanssa. Musta koskaan nopsaa tule, mutta olis paikkoja missä vois enemmän yrittää. Videot kertoo karua kieltä...

    A-radalla mun piti olla ihmisnuolena (tai jotain sinne päin), kuitenkin jalat ja rintamasuunta osottaen menosuunnan ja mitä mä teen. Seison koiran esteenä. Huoh. Takaakierron jälkeiseen sokkariin rohkeus ei riittänyt, sillä olis saanut rutkasti etumatkaa. Putkelle mennessä alusta luisti, josta tuo notkahdus. Ei selitä kuitenkaan tuollaista kämmiä kokonaisuudessaan. Menee täysin mun piikkiin. A:n haki hyvin, käsky tuli het kun putkesta ulos tuli. Ansan ilmeestä A:lla näki, että tiesi virheen tulleen. Olis ollut liiottelua kantaa se pois. Täytyy miettiä päässä kriteerit miten toimia tuollaisissa tilanteissa. Ei tarttis arpoa kisoissa tai treeneissä. Annoin sen lohdutukseksi ja palkaksi hypätä sen yhden esteen.

    B-radallaeniten harmittaa tuo puomia ennen tapahtunut hässäkkä. Myöhässä oleminen valssista laitto pasmat sekas. Olin suunnitellut valssi+jaakotus (vai mikä se nyt oli?), jolla olis päässyt puomille edellä ja Ansa olis kääntynyt tiukasti. Puomilla tulee sivuun, joka tyypillistä sille kun otan sivuetäisyyttä. En ole sitä suuurena rikkeenä pitänyt. Etupalkalla vois tietty treeneissä korostaa sitä paikkaa. En ole vielä siitä lähtenyt saivarteleen. Pitäs ensin päättää onko se ongelma :-)

    VastaaPoista