Sivut

18.3.12

Hirrveen, hirrveen paljon esteitä

Käytiin Ansan kanssa ATT:llä Mirvan koulutuksessa. Aiheena oli vauhti ja motivaatio. Itse lisäsin tavoitteeksi uusiin esteisiin tutustumisen ja häiriöhin tottumisen.

Pelkäsin Ansan olevan varovainen ja tutkailevan aluksi varovaisesti uusia esteitä ja ihmisiä. Ja pah, se moikkaili kaikki vastaantulevat ihmiset. Muille koirille ilmoitteli paikan olevan ihan häntä varten, pois hänen esteiltään. Vähän armoa saivat muut sheltit ;-) Ansa kyttäili esteitä intopiukeena ja ATT:llä niitä riittää. Meidän vuoro oli viimeisten joukossa ja viereisellä radalla puuhailtiin välillä omiamme. Rohkeesti vaan keinulle, jossa ei ongelmaa, meni jopa nopeammin ja varmemmin kuin tutussa treenipaikassa. 2on2off:a tarjos hienosti. A:lla ja puomilla rohkea ja reipas, kontaktit osui paikalleen. Pienet radanpätkät meni kivasti. Ansa otti kaiken ilon irti tilasta ja antoi välillä räiskiä ihan omia ratoja antaumuksella.

Mirvan ohjauksessa tehtiin takaakiertoa, oma ohjaus aika lailla pielessä. Sitten irtoaminen putkella ja persjättö, joka meni upeasti :-)))) Vastakkaisen käden käyttö oli ongelmallista, johtuen omasta jäykkyydestä. No käännetään sitten lantiosta jatkossa.  Takaleikkauksessa on ohjattava Ansaakin maltilla, ohjaukseksi ei riitä vähän sinne päin. Se reagoi herkästi kaikkeen tekemääni. Valssikin oli vähän hakusessa, valuu turhaan suoritettavaa estettä kohti. Käsi vois ohjata ja liike suuntautua radan jatkoa kohti. Kuin se voi olla noin vaikeaa. Saksalainen sentään sujui ;-)

Mirvan oppien aikana Ansa teki kivasti töitä. Silloin kun sitä sille annettiin..."Väliajat" lähti aidalla räksäämään viereisillä radoilla työskenteleville. Komensi kiitettävästi muakin, varasteli lähdöissä ja nautti täysin siemauksin elämästään. Kannatti ajaa Lietoon, kaikki oli vaivan arvoista :-) Mulla siis käsissä koira, joka kisoissa tuodaan autosta suoraan radalle, kuka sitä reikkumista jaksaa kuunnella tai katsoa. Innolla odotan myös ulkokentällä pääsyä... Kentän naapureille voi jo jakaa infoa minne valitukset voi ohjata. Me ollaan tulossa pian :-))))

Karvanlähtöaika???

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti