Sivut

1.12.13

Ehjät radat hukassa

Kisattiin Vuokkosilla lauantaina. Tuomarit oli rakentaneet kivoja ratoja, mutta...

Eka rata meni Ansa varastaessa lähdössä. Joku radan reunalta huusi, et se tulee jo (mä arvostan oikeesti noita kommentteja). Videolta näkyy (video tuolla lopussa), kun Ansa käy kuumana ja se laskee etupäänsä ja nostaa pepun kohti taivasta - söpöä näin jälkikäteen. Koiran paikallistettuani mentiin aika viileissä tunnelmissa autoon.

Toka rata alkoi lupaavasti parilla takaakierrolla. Jo niiden onnistuminen riittä tekemään päivästä siedettävän. Viidennellä esteellä täyskäännös on armottomasti myöhässä ja kylläpäs sheltti ehtii aika kauas halutessaan. Omaa huolimattomuutta muuri jäi ohjaamatta "kiitäessäni" kohti putkea. Toisaalta hyvä, tuollaisten virheiden korjaaminen on kisoissa niin turhaa. Ohi mikä ohi... Koira tuskin oppii säätämisestä mitään. Olis jatkettava muina miehinä rataa eteenpäin. Ainakin sitten, kun paikallistaa itsensä tässä kosmoksessa. Lopussa vika este menee ohi. Tällä radalla startti sujui mallikkaasti, kepit onnistu myös.

Vika radalla suunnittelin, että omalla jatkuvalla liikkeellä vien koiraa puomille parin esteen kautta. Mukavasti haki kolmannen esteen takaa vaikka sen olis suoraan saanut hypätä =o) Halusin uskoa Väitin kivenkovaa, että ei  varastanut startissa, mutta video paljastaa, että ilman lupaa se pirskatti lähti. Nyt tuli ruokittua starttiongelmaa. Sen pikkupää sanoo, että saa tehdä koko radan vaikka lähtee omin luvin liikkeelle. Tyytyväinen kuitenkin keppeihin ja suoran putken jälkeiseen kinkyyn kohtaan. Moni hyppäs putken jälkeen näkyvän hypyn, me onnistuttiin! Ennen putkea sain tehtyä minimaalisen putkijarrun ja Ansa kaartaa hienosti mun merkaamalle hypylle. Valssi A.n jälkeisellä hypyllä olis pitänyt alottaa rohkeasti aiemmin. Nyt Ansa hyppäs mielestäni liian kauas, se olis voinut koota paremmin ja saada linjan paremmin putkelle.

Mä tartten startteihin tukihenkilön, joka karjuu sen varastavan. Jonka jälkeen koira kainaloon ja autoon. Nyt jatkossa kyllä halliin häkissä. Tuo näyttää kuumuvan joutuessaan odottamaan starttivuoroa. Häkistä sisällä sen sais nopsaan radalle. Muutenkin se kulkee noissa kisapaikoissa isolla egolla varustettuna... ja oman vuoron odottelu "jonossa" on yhtä tuskaa. Se todellankin on sitä mieltä, että on hänen vuoronsa ja muut vapiskoon pois radalta hyvällä tai pahalla.

Video näiden kahden  Video  sanan välissä. Oma kone näyttää video linkin sinisenä, muilla juttujen perusteella valkosena valkosella.

Plussat:
  • kahdet onnistuneet kepit
  • takaakierrot sujui
  • putkijarru toimi

Treenattava:

  • startit
  • startit
  • startit nollatoleranssilla!!!

2 kommenttia:

  1. Tunnistan tuosta isoegoisesta, maailmanomistaja elkein käyttäytyvän Ansan kuvauksesta myös pienen mustan tyttärensä. Meillä on toistaiseksi treenattu vain lentävillä lähdöillä, koska paikallaan tuo villikko malttaa olla ehkä 2 sekuntia. Jotenkin on vähän sellainen kutina, että meilläkin on varmaan edessä aikanaan sitten noita sylikyytejä autoon...

    VastaaPoista
  2. Pahoitteln tän ikävän piirteen periytymistä ;-) Toisaalta on saatu roppakaupalla intoa eikä motivoinnin kanssa tarvitse painia.Suosittelen miettimään valmiiksi linjaa millä asiaan suhtautuu ja laatimaan kriteerit, joita koiraltaan sallii. Osa koirista vaan pikkuisen hiipii eivätkä hyppää ensimmäistäkääm estettä. Ansalla käy vasta parin esteen jälkeen mielessä, mitä hommasta ollaan sovittu. Omalla käytöksellä vielä ruokin tilannetta... Pakko ottaa itsensä kanssa tiukka linja!

    VastaaPoista