Sivut

26.8.13

Mitä näillä SERT:llä tehdään?

Käytiin sunnuntaina Vihdissä kisaan Anne Viitaojan ratoja kaksin kappalein.Varmaan jostain kasvattajan erityisen hyvästä syystä ei ole videota tarjolla...  Ennakkoasetelma oli, ettei kuiteskaan tuon naisen ratoja osata. Hankalia ruukaa rakennella, mutta treenimielessä tehdään nyt nämäkin. Rataan tutustuessa alkoi tuntui, että tämä(kin)voi olla elämämme rata. Pitää vaan ohjata ja olla ajoissa oikeissa pisteissä ja niinhän se meni. Ansa toimi kuin unelma. Kaikki napsahteli paikoilleen ja NeitiNäpsä oli hienosti kuulolla. Tällaistahan sen radantekemisen pitäis useammin olla. Nolla napsahti, itse ajattelin keskittyä toiseen rataan ja jätin tuloslistan kyttäyksen suosiolla väliin. Onneksi muut ties infota, että SERT:ä pukkaa. Joku päivä pitäs vaivautua lukeen agilitynsäännöt. Jostain tuli sellainen olo, ettei kasvattaja jaksa aina väntää rautalangasta valioitumisia ja sm-karsinta nollien keruuta... Toisaalta uskon, että valiot ym tulee niille, jotka ne ansaitsee. Jatkuva teorisointi ja laskeskelu vie ilon tyhdessä tekemisestä. Tai sitten kyse on laiskuudesta ;-) Radan nippelitiedot:  Aika 32,60s. -9,40s alle ihanne ajan, etenemällä 4,57m/s.

Toka rata lähti kivasti liikkeelle. Ansa odotti lähtiessä kolmen esteen suoran takana. Kertaakaan en taakseni vilkaissut. Toivoisin voivani sanoa, että luotin sen pysyvän siellä. Mutta täytyy tunnustaa, että toiveesta on kyse. Teki mieli kiljua riemusta kun toinen nöpötti takamus kuin hetipitiliimalla kiinni liimattuna pölyävässä maassa. Homma napsahti siihen, etten ollut ajoissa ohjaamassa putkelta esteelle ja siitä kepeille. Tein jonkin hätäisen sylkkäri viritelmän. Olin sitten myöhässä keppien suunnitelmasta, rynnin ja Ansa ohjautui räksymään ratatyömyyrille (pahoittelut). Sitten korjailtiin, säädettiin ja hyppyytin esteen väärinpäin. Noh, ens kertaan nuo SERT:n keräilyt. Niitähän on tarjolla joka kylässä ja taajamassa.

Kiva oli tavata pitkästä aikaa Milou (Ansan veli) ja Wii (Ansa tytär). Voi, että miten pieni ja sievä tuo Wii onkaan. Kasvanut hurjasti. On sellainen tummempi versio Ansasta. Tosi coolisti hengaili kisapaikalla, ei lainkaan äitiinsä tullut siinä asiassa. Isän pulelta perittyä???

1 kommentti:

  1. Varmaan jostain kasvattajan erityisen hyvästä syystä ei ole videota tarjolla...
    = kasvattaja oli juomassa valkkaria Kaivopuistossa, kelvannee selitykseksi? Ai niin, sitä ennen piti tehdä töitä.

    Ja vähän iltalukemista (älä nukahda kesken kaiken):
    http://tango-109.srv.hosting.fi/wordpress/wp-content/uploads/2009/11/agilityliitto_kilpailusaanto_a4.pdf

    VastaaPoista