Sivut

12.2.12

Saanko esitellä nopean juoksijan...

... ja sehän olen minä. Olihan se vain yksi sivulause Mirvan tämänpäiväisessä koulutuksesta Ansan kanssa treenatessa, mutta nyt ei takerruta yksityiskohtiin :-) Toisaalta tuo tuli näytettyä toteen Miinan kanssa mennessä, kun olin sille liian nopee M.O.T. Muttei taaskaan mennä ykstyiskohtiin...


Ansan kanssa opeteltava kunnolla whiskyleikkaus, koska mielestäni se on upean näköinen onnistuessaan ja sillä sais selkeää ja suoraviivaista ohjausta Ansan kanssa mentäessä (kansanjoukkojen huokaillessa ihastuksesta). Ihailen Sannan taitoa tehdä valsseja kohtaan ku kohtaan. Itse tarvitsen paljon simppelimpää ja suoraviivaisempaa tekemistä. Whisky toimis myös Miinan kanssa, koska siinä meno olis sujuvaa vauhdin pysyessä yllä. Samaisista kirsimäisistä syistä aion opetella myös leijeröinnin ;-)


Leijeröinnin aika on sitten joskus, kun muut ovat hallussa. Koska valssikin, joka kökösti tehtynä, voi johtaa Ansan kieltoon. Siinä palattava askelia taaksepäin esim namikupin kera. Nyt mun liikkeen pysähtyessä kuin seinään Ansa kääntyy pois, ohjausherkkä koira kenties tai huonosti opetettu... Kaiken kaikkiaan hyvä, antoisa ja ajatuksia herättävä päivä takana.


6 kommenttia:

  1. Upeaa menoa, olitteko te todella te ?????

    Jatkuvan kädestä palkkaamisen kanssa olisin vähän varovainen, enemmän lelua eteen ja välillä joku muu palkkaamaan eteenmenosta, niistä ne pienet irtoavat paimenkoirat on tehty : )

    VastaaPoista
  2. Onneksi tuossa huono otos palkkaamisesta :-) Harvemmin palkkaan kädestä nykyään, kun tuo pirulainen käynyt liian usein käsiin kiinni ;-) Sitä on alkanut kiinnostaa jopa kuollut saaliskin. Omissa treeneissä painopiste ollut enemmän irtoamisessa ja itsenäisessä tekemisessä. Noihin vielä matkaa, mutta alku on ainakin ollut kivaa. Harjoiteltavia asioita riittää, kepit esim. Ovat kyllä paussilla, tunteet kuumeni hiukan liikaa molemmilla. Onneksi kisaikään on vielä/vaan kolme kuukautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koira on kisa-iässä sitten kun se on siihen valmis. Joillakin siihen pääseminen kestää 18 kk ja 29 päivää, jollakin voi mennä pari-kolme vuotta. Pääasia on että tekee pohjatyöt kunnolla. Kun se kisakärpänen puraisee niin sitä alkaa mielellään oikomaan perusjutuisssa, ja se maksaa kyllä sitten pitkässä juoksussa.

      Poista
  3. Just noin ajattelen. Kaikki riippuu pitkälti kepeistä, jos ne ei ole hallussa siirtyy kisoihin osallistuminen. Kesällä voi miettiä joitain epiksiä ja syksyllä virallisia, jos homma hallussa. Oma kärsivällisyys koetuksella ;-)

    VastaaPoista
  4. Ooo, olitko Kirsi noilla videoilla ollenkaan, näin vaan jonkun tumman hahmon pikaisesti vilahtavan välillä? ;D

    Mutta hienoa menoa tosiaan, jälleen kerran! (toistanko itseäni aina näissä kommenteissa..?)

    VastaaPoista
  5. Tässä tapauksessa ei haittaa :-) Hiukan pelottaa, mitä on tulossa kun siirrytään ulos treenaan ja matkat pitenee. Riittääkö oma kunto, kestääkö kummankaan hermot ;-)Mirva luonnehti Ansaa (muistaakseni ei puhunut minusta) hiukan häsläksi luonteeksi... Pai te vei, tulevassa terveystarkistuksen tuloksissa kannattaa varautua kummallisiin tuloksiin. Mm erilaisia lapion ja kolan aiheuttamiin vammoihin. Tolla on kumma pinttymä osallistua lumitöihin. Vaatii lunta heitettävän päälleen ja sitä odotellessa hyppii ja roikkuu myös lapiossa kiinni, kun "nakkelee" lunta kauemmas metsän puolelle =o)

    VastaaPoista