Sivut

10.4.11

Koulutuksen antia

Lauantaina käytiin ATT:llä Mirva Komulaisen kurssilla. Siinä nainen, joka kykenee selkeästi ja rehdisti opettamaan ja antamaan palautetta :-)

-Ulkona aloiteltiin harjoittelemalla koiran kiertämistä tolpan ympäri ja koiran haltuunottoa. Yllättävää oli kuulla kommenttia, että Ansa irtoaa herkästi ja liikkuu yllättävän kaukana minusta. Siis täh! Kotona puuhastelun perusteella olin aavistellut, että irtoaminen voisi olla meillä ongelma. Toisaalta edellisenä iltana olin harjoitellut Lassin avustuksella Ansa siedättämistä sille, että takaleikkaan. Lassi oli namikupin kanssa odottamassa ja mä pidin pannasta kiinni, kun nykimistä sopivassa määrin päästin Ansan irti. Suoraa eteenpäin kupille ja oma takaleikkaus. Ei pahemmin olkansa yli vilkuillut :-) Tuota kiertämistä on harjoiteltu puiden ympäri ja sisällä reppujen/ämpäreiden/imurin ym kanssa. Yllättynyt oli Ansan keskittymiskyvystä ja taidosta toimia yhdessä uudessa ympäristössä ja muiden koirien ja ihmisten seurassa. Että oli hienoa huomata Ansan haluavan tehdä töitä juuri mun kanssa.

-Sisällä harjoiteltiin koiran lähettämistä esteelle (rima maassa) ja valssia. Ansa haki hienosti ja namit ja lelukin välillä kelpas. Valssi oli ohjaajalla sinne päin. Liian äkkinäistä liikettä ja käden huiskausta, joista suositteli pääsemään eroon...

-Lopuksi pohdittin kontaktien harjoittelemista. Sain varmistettua, että 2on2off on meidän juttu. Mahdollisimman vähin avuin ja pelkällä kiipee käskyllä. Nyt tultiin puomilta loppupätkää alas, hihnalla avustettiin oikea paikka. Siinä muutama kerta namia ja vapautus kauempana olevalle namikupille. Vapautus tulee tehdä vähin elein ja oma liike alkaa vasta vapautuksen jälkeen. Ansa hoksas jujun tosi nopeasti ja alkoi tarjota kontaktia. Jätettiin jo kontaktilla namittelu pois, pelkät kehut ja kiipee käskyn "hokeminen" ja vapautus kupille. Kun alan tuota harjoittelemaan kunnolla kotona niin piakkoin hihna pois ja pelkällä klikkerillä palkkaaminen ja namikupille vapautus.

-Yleisesti saatiin ohjeeksi harjoitella paljon kotona eri tavaroilla noita juttuja. Harjoitukset syytä pitää lyhyinä ja palkkausta enemmän kun "esteitä". Kiirettä ei kannata pitää kontakteille eikä varsinkaan A:lle esteenä. Koiran pitää antaa rauhassa kasvaa ja kehittyä. Samoin keinua ja keppejä ehtii myöhemmin opetella yllin kyllin. Keinulle suositteli omaa käskyä, koska koiran silmissä keinu näyttää monesti puomilta ja ylläri voi olla melkoinen puomin rämähtäessä alas.

-Ansaa Mirva kehui lupaavaksi yksilöksi ja nopeaksi oppijaksi. Ansa kyllä pusutteli ahkerasti Mirvaa kiitokseski koulutuksen päätteeksi.

(kuvat Sirpa Saari)

2 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia! Onnistunut päivä kaikenkaikkiaan :)

    VastaaPoista
  2. Olipa kiva nähdä teitä. Ansa on niin nätti neiti, oikea rinsessa :) Ilmoittele toki, jos liikutte kisoissa tms. täällä päin, niin täytyy treffata. Viimeistään varmaan kasvattitapaamisessa nähdään ainakin:)

    VastaaPoista