Sivut

3.8.15

Pientä hienosäätöä

Kermisen radoilla aloitettiin pienen kisa- ja kesätauon jälkeen. Eka rata meni hyvin, kunnes kesken radan, este ennen A:ta sain loistavan aivopierun ja muutin suunnitelmaa. Meninkin A:n oikeaa puolta ja tarkoitus siitä jatkaa suunnitelman mukaan. Samantien Ansa kiitäessä johti A:ta hoksasin, että koiran ollessa edessä on tosi vaikee ehtiä ohjata se takaakiertoon.  Noin muuten meni sutjakkaasti. Video tässä näin.

Tokalla radalla meni just suunnitelman mukaan. Rytmittämällä sain ohjattua pois ansaesteiltä, mutta täys pysäytys pisti Ansankin plasmat niin sekas, että rima tippui. Sain radalla jopa tehtyä niisto-sokkarin, jota radan reunalla kritisoitiin. Meillä on varaa antaa noissa vähän muille tasotusta valitsemalla kenties hitaampiakin ohjausmuuveja. Tuohon päädyin ihan vaan sen takia, etten yleensä tykkää tuollaisista pyörityksistä ja nyt olis hyvä treenata (kisat on siihen oikea paikka). Alitettiin ihanneaika 9,86 sekkaa, etenemä oli 4,47m/s. Oltiin päivän toisiksi nopeimpia ja nopeampia kuin Arppa&Nonnih, jolla tiedolla elää pitkään. Tässä linkki videoon  radalta b.

Vikalla hypärillä sattui pieni herpaantuminen ja vilkaisu sinne minne rata jatkuu (joku tuomari voi piruillessaan siirtää esteitä ohjaajia kiusatakseen) ja Ansa sinkos katseen suuntaan. Sain kuitenkin korjattua, meni estelinjan yli mielestäni ja siitä olis vitosen voinut antaa. Nollana kirjattiin ja mä olen valmis ottamaan kaikki armonpullanollatkin vastaan. Korjailuun meni arvokkaita sekuntteja, mutta alitettiin silti ihanneaika 6,83 sekalla ja oltiin kuudensia. Video vielä tässä.

Pientä hienosäätöä ja alkaa olla homma hyvällä mallilla! Ja onhan Ansa aika näpsäkkä tapaus, voi tänäänkin olla niin tyytyväinen sen tekemiseen. Paitsi puomiin, alkanut jäädä liian ylös ja himmata alastulossa. Naksutin kaivettava naftaliinista.

Tekstiä täytyy nyt jälkikäteen muokata valtaisan palauteryöpyn takia (kommenteissa). The Kasvattaja saapui myös kisapaikalle (ei ihan kello 9) ja osallistui ansiokkaasti kisatapahtumiin. Suhtautuen kilpailijoihin asiantuntevan kriittisesti, mutta kannustavasti, videokuvasi osan ja osallistui  käskyttämisen ja oven näyttämisen jälkeen pienen opastuksen koiran huoltoon jäähkälenkin muodossa. Kiitän ja kumarran!