Sivut

27.4.14

Juoksari vaiheessa ja pari muuta epäkohtaa




Kisattiin eilen Lohjan uudessa hallissa, lisätty suosikkihallien listalle. Lyhyt ajomatka plussaa, ainoa miinus bajamajassa pörisseestä kärpäsestä. Erityismainia käsidesistä ja puhdistuspyyhkeistä, tykkäsin superisti. Neljä rataa mahdollisuutena osoittaa osaamistaan. Me näytettiin Henri Luomalalle ja Johanna Nybergille sarjalla hyl - 5vp - hyl - hyl.

Ekan radalla esteiden väli oli liian kapee meille, väärin ajoitettu puolivalssi ei kääntänyt toiveista huolimatta kiituria tiukasti vaan este hypättiin kaupunginjohtajan silmien alla väärästä suunnasta. Kepeillä ahnehdin liikaa ja vein kakkosväliin.

Tokalla radalla kaikki muu rullas, mutta kepit taas kakkosväliin. Huoh x 100. Olis ihan hetki pitänyt malttaa.

Kolmos radalla hekumoin etukäteen mahdollisuutta treenata kontakteja ja juoksaria. Esteellä kaks vilkaisin A:ta (joka este nro 3) ennen lähtöluvan antamista ja näin silmäkulmassa jokun vaalean harvakarvaisen luisevan pefan. Ansa perkele! Varmaan juoksarien opettelu ja mahdollisuus etupalkasta herätti nälkäisen sheltin saalisvietin ja sinne meni. Hyppi omaksi ilokseen pari estettä ja mä kädet ojossa, lievässä etukenossa metsästin koiraa. Saatuani koiran kainaloon ja hetken irvisteltyämme hymyn tapaista tuomarille luikittiin sivuovesta ulos.

Nelosradalla homma uppos muutaman esteen suoran jälkeiseen pussi-hyppy viritelmään. Este aika suorassa linjassa edessä, pienellä törkkäyksellä olis sen varmasti hypännyt, mutta toistaiseksi tuntemattomasta syystä hyppäs takaakiertona. No edessä häämötti puomi. Alun A mentiin tyylikkäästi juoksarilla, neljällä loikalla ihan oppikirjan mukaan. No Ansa toiveikkaana veti puomin juoksarina vaikka sen treeneissä on viimeaikoinakin tehnyt pysäytyksenä. Nou hätä, mä muistin että jotain pitää tehdä. Ja hihkasin iloisesti tuomariile, että tehdään uusiksi. Puolivälissä puomia muistin, että sehän piti viedä kainalossa pois. Tänks te loort, se pysähty.

Vappuna kisataan taas - voitosta!

Alla kooste juoksaritreenistä, kun kisavideoita ei ole kuvausjoukkojen jättäessä uppoavan laivan ajat sitten, tirskis ja turaus!




13.4.14

Vitonenkin on tulos, kai

Huh heijaa, kivassa keväisessä vesisateessa Kirkkonummella. Se tunne kun vesisateessa "lämpätessä" ja hallissa pomppiessa omaa vuoroa odotellessa. alat kaikesta huolimatta miettimään sohvaa, villasukkia ja "Jälkiä jättämättä" sarjaa varteenotettavana vaihtoehtona viettää vapaa-aikaa. Pohjalla epävarmuus kontakteista. Nyt opettelussa A:lle juoksari ja puomilla pysäytys, ja myös kisatilanteessa. A:n ajattelin mennä radoilla varmistellen, puomin pysäyttää ja virheestä ulos. Keinulla pyrkimys estää lentokeinu ja kiinnittää huomio takatassuihin, kun ne ovat keinulla alasmenossa niin kaikki ok.

Videoilta paljastuu karu tilanne lähdöissä. Koira on umpikiero. Kun katson eteenpäin tää tekee lähtöä ja siirtyy eteenpäin. Mun katsoessa koiraa, se pistää perseen kenttään. Ja mä fiilistelin tyytyväisenä onnistuneita lähtöjä. A:t mentiin juosten läpi. Keinut oli ok ja puomilla odotti rata-käskyä. Aika outoo, pelottavaa ja huolestuttavaa. Olin varma, että pääsisin ainakin kerran näyttään kaapin paikan...

Ekalla radalla hylly tuli jo alkumetreillä. Ansa katse kävi jo kepeillä, sen linja oli suoraan sinne. Veikkaan mun takaleikkaukseen siirtymisen vieneen sen huomion viressä olevaan putkeen ja tekeekin sinne terävän mutkan. Keppien jälkeisellä hypyllä olis kannattanut tehdä liikkuva valssi, toi putki oli niin imevästi tuossa. Toiseksi viimeisestä putkesta tulikin reipaasti ulos ja itse sunnuntailenkkeilin, tuloksena pieni törmays. 

Tokalla radalla mun inhokki pakkovalssi alkuun ja vielä tuolta tympeämmältä puolelta. Selvisin hengissä...  Putkien jälkeen valssi, jonka harvinaista kyllä aloitin liian aikaisin. Tuo vastakkaisen käden käyttö siinä on vielä hakusessa. Muurin jälkeen avaruuteen oli kadonnut mun vedenpitävä suunnitelma. Ansa otti vauhtia putken kautta. Ulkokentällä nyt testattava tuon kohdan tekeminen. Lopun niistosokkari meni juuri kuten pelkäsin. Pitäis malttaa odottaa kaveri mukaan.

Vika rata oli niin meidän. Kepit pelotti jo etukäteen. sellanen vienti, että helposti ryssin tuollaiset (no mitäpä en...). Tuomarille mainitsin asiasta rataan tutustuessa, tämä vaan hihitteli. Mutta mepäs selvittiin. Tuo kielto tuli kohdasta, jossa muistutin itseäni rataantutustumisessa. Myös tuo este!!! Ja radalla näin vain putken. Hieno puomi, mä maltoin fiilistellä ja kehua. 

Kaikesta huolimatta hyvä fiilis. Treenit jatkuu ja elämä siinä ohessa :-)

10.4.14

Elämää suurempia päätöksiä


Pähkäilyn ja Savikon yksärin jälkeen päätökset on vihdoin tehty. Näillä mennään! Kisataankiin viikonloppuna. Pyhänä päätöksenä pitää kontakti puomilla tai ulos, keinulla pientä varmistelua ja A:n saa juosta läpi. Olen suht lähellä ja pyrin sillä estämään törkeet loikat. Nyt ei voi vielä vaatia puhdasta suoristusta.

Keinu:

-parempi juosta päähän, ei hidastusta kontaktialueen alussa
-lentokeinu -> koira kainalossa iloisesti paussille/kisakentältä ulos


Kepit:

-etupalkkaa - > saadaan vauhtia, kun koira alkaa pitää päätään alempana


Puomi:

-pysytään 2on2offissa
-etupalkalla ja omalla kannustamisella/motivoinnilla saamaan himpun verran lisää vauhtia ja terävyyttä
-etupalkkaa!!!
-virheen sattuessa iloisesti koira kainalossa ulos

A:

-opetellaan juoksarit
-opetetaan menemään/juoksemaan kehikkoon naksutinta käyttäen
-etupalkka, jotta saadaan katse kiinnittymään eteen (koiran ei tartte kysellä)
-kehikkoon mennään suoraan ja sieltä tullaan suoraan ulos (ei sivujen kautta)
-varioidaan omaa sijaintia pikkuhiljaa
-kepillä opetetaan koira jatkamaan kehikosta ulos eteenpän (kiertää kepin ennen ohjaajan luokse tuloa)
-lisätään hypyt ennen ja jälkeen kehikon
-siirretään kehikko A:lle nostaen pikkuisen alareunaa. Helpottaa koiran hahmottamista.
-madalletaan A:ta
-käytetään pumpperia auttamaan koiraa löytämään nopeimman rytmin (Ansalla neljä loikkaa)
-etupalkkaa ja avustajaa käytetään
-naksautus kun takajalat kehikossa


Huokailu voi alkaa :-D
  


6.4.14

Vielä(kö) valssitkin uusiksi?

Tänään treenattiin Jenna Caloanderin johdolla Vantaalla. Onneksi olin saanut ennakkovarotusta, että bajamajat ovat vaihtaneet paikkaa. Oleellista olis ollut kertoa, että astetta viileempiä myös.

Treenattavaksi saatiin pakkovalssimörön selätys. Varsinkin lähdöissä se on ollut meille iso ja aiheellinen pelon aihe. Jotenkin paikalle kävellessä mietin, miten tää nyt TAAS tyritään. Nyt iskostettava päähän, että niiaus/merkkaus on tehtävä hyvissä ajoin. Tällä radalla jo Ansan ollessa ykkös esteen riman päällä. Herkästi lähden kiirehtimään ja unohdan ohjata suorittamaan sen hypyn. Nyt auttoi kun kuvittelin potkaisevani Ansan esteen yli.

Toisena oli treenattavana tuli  valssit. Ne tahtoo meille heikosta ohjauksesta huolimatta tai sen ansiota levitä, olla laajoja ja kaarrattavia. Nyt valssi alkaisikin vastakkaisella kädellä ja jalalla ohjaten, jolloin rintamasuunta kääntyy jatkoa kohden, muuten valssi jatkuu kuten ennekin. Tavallaan kolmen askeleen valssista tuleekin vain kaks. Ansa kääntyi tosi tiukasti tuolla. Mee laik :-)

Puheltiin vähän kontakteista ja juoksarien tuomisesta rinnalle. Jenna suosittelee kyllä puomille pysäytystä, mutta A:lle juoksaria. Koiran etuosan rasituskin vähenee siinä oleellisesti.

Sylkkärissä ja backlapissa ollaan vaan tosi hyviä. Vaatimattomasti!

Koska viikonloppuna on reipas. On tullut siivottua piha, pestyä ikkunat, nostettu punttia, juostu ja aksailtu on aiheellista palkata itsensä mättöburgerilla ja ben&jerry jäätelöllä. Röyh.