Sivut

29.3.14

Kadoksissa selkeys ja johdonmukaisuus

Olin keskiviikkona Savikon treeneissä. Muuten ok, mutta kontakteilta saatiin palautetta ja ihmettelyä. Varsinkin A:lla Ansa hidasteli ylösmenossa ja multa puuttuu selkeys siitä, mitä vaadin (ai multa vai?). Jos aikoo yhdistää juoksarit ja 2on2offin pitäs koiran jo tietää ennen esteelle menoa, mitä siltä vaaditaan. Itse olen käyttänyt käskyä "odota" pysäytyksellä, mutta se ei todellakaan ole tullut ennen estettä. Ansa ei hypännyt A:n harjan yli, joka olis Sepon mukaan nopein tapa hoitaa este. Pumpperilla sais sen oppimaan lihasmuistiin oikean tavan suorittaa este.

Nyt pitäs miettiä voiko Ansa oppia molemmat tavat? Oppinko itse infoamaan ajoissa kumpaa vaadin? Jos ottan pysäytykset niin menettääkö siinä sekuntteja muille? Pysäytyksessä vauhdin kiihdyttäminen lähtee nollasta, kun juoksarilla tassut liikkuu kokoajan. Entä ne kerrat, kun olis tosi kätsyä koiran odottaa? Ansalla kuitenkin suht. pitkä askel medikoiraksi, alastuloon saa helposti komeen loikan.

Mielenkiintoista oli havaita, että treeneissä ei tullut yhtään kontaktivirhettä. Se jää 2on2offiin hienosti. Kisoissa jommankumman tai molempien vire on sitä luokkaa, että pikkuasiat saattaa unohtua ;-) Odottelen tässä viisaampien luvattuja neuvoja ja teen sitten valinnan kontaktien suhteen. Tällähetkellä vaakakuppi painuu pysäytysten puolelle ja sen mukaan mennään treeneissä.




23.3.14

"Vain voitot lasketaan"

Eilen kisattiin Ojangossa Sari Minkkisen radoilla. Pitkästä aikaa saatiin merkintä kisakirjaan. Tykkäsin tuomarin radoista. Eteneviä ja koiralle turvallisia suorittaa, ohjaajan piti osata parissa kohtaa ohjata.

Lähtö kotoa sisälsi draamaa. Iltakisat ja fiksuna hoksasin, että pitkiävaloja saatetaan tarvita. Soitto miehelle, joka ensin katsoi aiheelliseksi ihmetellä ajankohtaa, jossa asia tulee mieleen. Mainitsi mukana olevasta kisakaverista, joka  hänen käsittääkseen lukutaitoinen ja tiiliskiven paksuinen ohjekirja löytyy auton lokerosta. Tän jälkeen alkoi neuvoa, mutta se sisälsi liikaa teknistä informaatiota. Kykenin kimittämään vaan:"Enkuulemittään, enkuulemittään..." Soitto rakkaalle sisarelle, joka ei vaivautunut kyseenalaistamaan hätää eikä väheksynyt sitä, ettei kaikki automaattisesti tiedä, mistä ne pitkät saa päälle. Ensin käytiin läpi tilanne, jossa sisko oli kokenut saman tilanteen eikä ollut ketään, jolle soittaa (meillä oli silloin vielä ranskatar). Hyvin lyhyen hetken tunsin syvää katumusta niistä muutamasta, harvasta kerrasta kun olen pikkusiskoa ihan vähän kiusannut.

Alkumatkasta ihmeteltiin myös, sitä kuinka ison lommon peura jättääkään auton puskuriin kontaktitilanteessa =o( Puskuri ei ollut meidän. Säälimme enemmän peuraa tienposkessa.

Nyt ei ole tarjolla videoita eikä ratapiirroksia. Ekalta radalta saatiin se nolla, sija 6 oli riittävä näillä hyllyprosenteilla. Sain pidettyä suunnitelman, ei tarttenut ottaa esiin suunnitelmaa b tai kalastella tai pelastella. Lähtö meni Eerikan ohjeiden mukaan, kontaktit vapautin nopsaan, kun nolla oli hyppysissä. Laskujeni mukaan tein:


  • kaks pakkovalssia
  • kaks jaakotusta
  • yhden liikkuvan valssin
  • yhden päällejuoksun
  • yhden sylkkärin
  • yhden takaakierron 

Aika oli 34.94s (-8,06s), etenemä 4,38m/s. Nopeimmalle hävittiin pari sekunttia, kolmossijaan puolisekunttia. Tosi tyytyväinen silti, osallistujia yli 60.

Tokaradalla yksi este jäi välistä ja siinä meni mahdollisuus tuplanollaan. Tein tälläkin radalla pakkovalssin, jota jäin ihasteleen hiukan liian pitkään ja olin myöhässä seuraavalta esteeltä enkä ehtinyt persjättöön. Meni vähähän pelasteluksi ja Ansa pääsi kaarrattamaan liian paljon. Ihan fiiliksissä, kun perjantaina Tuulian kans käytiin läpi meidän ongelmaa takaakierto-niistossa, joka leviää käsiin. Ongelma oli yllättäen mun säheltämisessä ;-) Kun vaan lähettää takaakiertoon ja malttaa odottaa niistossa niin Ansa kääntyy tiukasti ja hallitusti ja nyt maltoin tehdä sen myös kisoissa. Ja taas lähtö ihan promeininkiä :-)

Vikalla radalla alussa suunnittelin kakkosesteelle pakkovalssia. Muistissa edellisen radan ihastelu ja päätin, että ajoissa pois alta. Nyt sitten liian ajoissa. Ansa oli jo tulossa ohjauksen mukaan taakse, mutta sedasosan liian aikaisin käänsin ja tää lähti korjaan sittenkin esteen suoraan. Huoh, tätä opetteluun seuraavaksi. Loppurata menikin hyvin. Tein päällejuoksun, takaakierto-persjättön (josta tosi ylpee, mä uskalsin ja osasin). Puomilla pysäytin ja kehuin vuolaasti. Tuomaria hymyilytti. Arppa on tuosta paasannut niin paljon, että alkaa pakostakin muistamaan. Keinulla Ansa lensi lujaa ja korkeelle. Tehtiin uudestaa... Ja sehän teki kontaktin sinne hienosti ja taas kehuttiin. Ansa ilme oli näillä kontakteilla näkemisen arvoiden, sen silmät huusi "Jumalauta nainen, me ollaan kisoissa, mitä tää nyt on"!

Viestin kotiin ekalta radalta ja kehkuttelin, vastauksena tuo otsikko.  Kostoksi miestä odottaa kuraisen auton putsaus. Viimeksi epäili meidän huristelleen takaluukku auki ;-)

9.3.14

Maksimisyke 184

ja silti tuloksena kolme hyllyä. Luvut taitaa johtua enemmän turhaumasta...

Koska bloggeri kiukuttelee niin video tuo valkoinen alue tekstin välissä Video   Jos luet jo tätä menit videon ohi . Videot (kasvattaja siis vaivautui paikalle) leikkasin sekoiluihin ja onnistumisiin. Sekoilua on kyllä enemmän. Arppa (Nonnihin ohjaaja) analysoi raastavasti radat, joiden perusteella muutama juttu listalle:


  • ohjaa
  • kerro koiralle ajoissa 
  • hyllyn ollessa varma treenaa kontakteja

Ekassa lähdössä ansa meinas varastaa, ihme kyllä uskoi ja istui alas. Jäin kyllä jälkikäteen miettimään kannattiko. Alkaako taas varastelurumba? Tokassa lähdössä ei meinannut ensin tulla, outoa.  Vika startti meni ohjekirjan mukaan.

FI AVA-HYL


Tää hyllyttäminen alkaa pikkuhiljaa syödä motivaatiota ja toisaalta helpottaa, kun tietää mitä on tulossa. Muistan kun opiskelemaan hakiessa psykologisessa testissä haastattelija kysyi, että saanko aina kaiken haluamani. 19 -vuotiaan itsevarmuudella ja elämänkokemuksella vastasin rehellisesti "kyllä". Tyypin ilme ja hetken hiljaisuus laittoi minut lisäämään, että joskus voi joutua tekemään töitä haluamansa asian eteen. Painotin sanaa joskus. Olisko nyt se hetki?

2.3.14

Onko elämää agilityn ulkopuolella?

On, onneksi ;-) Vietettiin kaks viikkoa Ao Nangilla, Thaimaassa. Loman jälkeen olis alettava taas treenata ja tehdä hyviä ratoja. Korat vietti lomansa Inkoossa . Kun tietää koiriensa olevan hyvissä käsissä on lomalla huoleton fiilis.

Ei sentään koko aikaa altaalla käristelty


Ruokaa :-)





Suuntana Tiikeriluolatemppeli

Munkin hulppea koti

Maisemia huipulta



"Meidän" kiipeilypulju. Upeaa porukkaa!

Kuumilla lähteillä

Näkymä huoneen partsilta





Hyviä ratoja taas 8.3 Vantaalla. Asenna kisoihin otetaan pajalta: "Reippaasti keskari pystyyn ja eteenpäin". Ja Ansan pennut - jo vuoden täyttäneet! Onnea kaikille 7 käppänälle :-)