Sivut

26.8.12

Ei sitten väkisin


Kisattiin Salossa, kova halu ja yritys kalastella niitä LUVA-merkintöjä. Muttei ne sieltä meinaa tulla.

Ekalla radalla rima tippui heti alussa ja kepeillä mentiin ohi. Olis pitänyt jarruttaa, mutta Ansa meni jo niin kaukana niin yritin kärvistellä perässä. Muuten ihan näppärää perusmenoa.

Toka rata oli kaaosta :-/ Ekasta putken teki nopsaan ja itse ihmettelin, joten pituudelle ohjaus jäi tekemättä. A:lta piti mennä kepeille, mutta tuolissa istui pelottavan näköinen äijä, jolle piti louskuttaa ja kun ei edes kerrasta uskonut. Olis varmaan mennyt, jos olis ollut jotain pinkkiä päällä.  Hyllyn ollessa jo hyppysissä on hyvä hetki toteuttaa b-suunnitelmia esim takaleikkaus A:lla. Olin suunnitellut valssia ennen A:ta. B-suunnitelmassa käden ollessa liian korkealla olis voinut putki houkutella.

Vika rata oli upeaa yhdessä puuhastelua. Harmi se rima... Itselle annan ison plussan, että tietoisena rimasta tehtiin loppuun asti.

Jostain on kaivettava motivaatiota epiksiin... Neiti varastelee lähdöissä. Jos epiksissä kävis vähän vääntämässä rautalangasta... Kasvattajalle uhosin ennen joka rataa  LUVA:n nyt tulevan. Naureskelin Säälin kasvattajaa, joka oli kuudelta vääntäytynyt ylös nähdäkseen Pilvimarjalaisten menestyvän.

11.8.12

Harmittaa



Käytiin Vihdissä hakemassa eka LUVA. Tuomarina oli ilmeikäs tuomari Anne Savioja. Tuon naisen naamasta näkee, mitä ajattelee radalla kulloinkin pakertavasta kaksikosta ;-) Toka radan jälkeen hän pyysi kaikki halukkaat radalle ja kertoi, miten olisi halunnut asioita tehtävän. Höpis pitkään magneeteista...

Eka rata oli hyllystä huolimatta kivaa tekemistä. Vitonen näpsähti keinulta ja ohjasin siitä väärään päähän putkea. Olis sittenkin kannattanut valssata ennen keinua... Kepeille meno vei aikansa, Ansa tarjoili useampaan kertaan puomia. Kettuuntu niin, että protestoi vielä kepeillä ;-) Kyllähän tuollaisesta säätämisestä vähän molempien pakka sekoaa...

Tokalla radalla Ansa kävi antamassa palautetta tuomarille turhasta seisoskelusta keskellä kenttää. Mitäs seistä töpötti A:n edessä. Saattoi olla meidän pelastus, olis voinut irrota sinne... Savioja sanoikin, että aloituksessa olis kannattanut sijoittaa koira huolella, jotta se saa pyöreän linjan putkelle. Kyllä meille käy tuomarikin linjakeppinä/ohjurina. Puomi-putki ansa selvitettiin kunnialla, kyl oma ohjaus vetää koiran hyvin ansojen ohi. Viimeiseltä putkelta puomille olin hiukan myöhässä ajatusteni kanssa. Meinasin jäädä alkuun väärälle puolelle puomia, mutta annoin Ansan hakea puomin ja leikkasin itse perässä, hyvä me :-) Olin suunnitellut ehtiväni (olisin kyllä ehtinyt, jos olis vaivautunut siirtään tossua toisen eteen) toisella puolelle putkea ja sieltä suoraviivaisesti putkelle. Kepeillä annoin reilusti tilaa sen hakea alku itse, vähän pelotti...

Katsojien kommentit kuuluu alkuperäisellä videolla. Tässä joitakin:

  • ohjaa sinne kepeille, elä puomille (rata A)
  • ei tullut vieläkään LUVA:a (rata A)
Kisaamassa oli myös ex-missi Essi Pöysti. Oli ilmonnut bortsunsa kolmelle radalle. Olin menossa ilmottamaan, että Hangon Kennelkerhon miesjaostolle varmasti sopii tulla treenaamaan Hankoon jatkossa, mutta missi oli poistunut ja kaks seuraavaa rataa jäi näkemättä. Oliko meikki pettänyt ;-)

5.8.12

Parannusta tulostasoon

Piipahdettiin lämpimässä ja kosteassa Kirkkonummen hallissa. LUVA:a tai useampaa ei irronnut, mutta kivaa oli. Videoiden perusteella oltiin sunnuntai ajelulla...

Rata  A oli tehtävissä, mutku... Se putki, olisimpa odottanut sekunnin... Ansa lähti mun liikkeestä putkesta pois. Nuoren koiran kanssa kannattais varmistaa oudossa paikassa, antaa vähän armoa. Ehkä ensi kerralla... Kepeillä annoin tilaa, mutta tuli sieltä pois kesken. Ansan puollustuksena sanottava, että kepit oli osin montussa ja varmasti koirasta tuntui oudolta ja varsinkin näinkin vähäisellä kokemuksella. Makseille kuoppaa korjattiin... 

Rata B meni kivasti, mutku... Ne kepit meni kaks yhden hinnalla bonuksena 5 virhepistettä. Videolta näkee missä kohtaa, kisatilanteessa kysyin Sepolta, kun ihmettelin koira olevan väärällä puolen keppiä. Otettiin uudestaan. Kontaktit oli hienot, mä maltoin. Viimeinen puomi meni treenin piikkiin. Huiskaisin, mutta irtos vasta rata käskyllä. Mun sisällä asuu pieni Jenna Caloander ;-)

Parasta oli palkintoja hakiessa Savikon kommentit: Pienistä arsykkeistä pieniä virheitä, mutta muuten upeaa ja täydellistä menoa. Noilla jaksaa jonkinaikaa. Ainakin Vihdin kisoihin asti.

ps Laitoin saman videon facebookkiin, lopulta ilman ääntä. Tuli paluupostina infoa tekijänoikeuksista. Miks täti-ihmisiä kiusataan ja nipotetaan joka asiasta?