Sivut

31.3.12

Kisavalmisteluja osa1

9.4 tapahtuva eka startti Ansan kanssa lähestyy ja valmistelut on aloitettu. Olen tänään ihan oikeasti tankannut auton. Hirveesti nappuloita ja säätämistä, mutta se on nyt tehty. Samaisella säbäreissulla tuli ajeltua kehäkolmosella ihan oikeasti silmät auki koko ajan. Pieniä asioita, mutta mulle ISOJA ;-)

26.3.12

Koti tokoilua

Jos joku olis reilu vuosi sitten ehdottanut, että kuvaa joskus tokoilua ja laita esim blogiin... Tuskin olisi edes vaivautunut vastaamaan. Ja kas tässä sitä ollaan :-) Takana monen minuutin kotitokoilutreenit


Paavon toilailuista laitettava vielä. Oli ollut kamullaan koulun jälkeen ja kivaa oli ollut, kertoi tullessaan puolijuoksua kotiin hyvissä ajoin ennen ruokaa (poikkeuksellista, tavallisesti saa anella kotiin). Kamun äidin tullessa töistä kotiin, oli lapsukaiset hävinneet maisemista liukkaasti. Kamun äiti viestitti seuraavaa vahinkoa tapahtuneen: kaikki kolme ovea auki, saunan lauteet ja lattia märkiä (sauna kuitenkin kylmä), taulu laseineen rikkia lattialla, kannullinen mehua keittiön lattialle kaatuneena, kaikki sisä- ja ulkolelut levitettyinä. Lieventävänä seikkana pojat olivat jättäneet seuraavan sisältöisen lapun keittiön pöydälle: "Anteeki. t Elias ja Paavo". Nyt on jäljet siivottu ja anteeksi kukkien kera pyydetty. Paavo oli vienyt kukat ovelle ja huhuili anteeksipyynnön pensaasta.

25.3.12

Taljasta

Miinasta ei tehty kuitenkaan taljaa olkkarinlattialle, hengissä on. Kovasti molemmat ovat ihmetelleet uutta mattoa, kääntäneet sen jopa ympäri varmistaakseen, ettei allakaan ole mitään huolestumisen aihetta ;-)



Päästiin eilen Kaarjaalle treenaan hallissa. Koettiin eka lentokeinu, komea sellainen. Testattiin myös sitruunapanta, hiljensi Ansan pariksi sekunniksi. Sen jälkeen armoton räksytys kaikui, raikkaassa sitruunan tuoksuisessa hallissa. Huom panta vain Ansan  odotellessa vuoroaan ;-) ei enää rataa tehdessä...

23.3.12

Ihmeellisen tasaiset pinot!

Ja Eerikan pikkareidenviikkausvideo aiheuttaa huolta, olenko tehnyt kaikkeni omien kaappien siisteyden eteen...

18.3.12

Kuka määrää?

Kysyin Paavolta, kuka meidän perheessä määrää. Totuus tulee lasten suusta miettimättä, vastaus oli hän ja Ansa =o) Tää määräämisasia tuli esiin perjantain tokotreeneissä ja eilen Mirvan koulutuksessa lähinnä lähdöissä. Lähtöasia oli tänään suurennuslasin alla. Ja kyllä sitä tahkottiin... Vielä ei olla ottamassa kuitenkaan koiruudesta niskaperseotetta ;-) Videointi on ihan kätevää, niistä huomas Mirvan huomion Ansa suorista hypyistä valssiä tehdessä. Kepeillä otettiin taas askel eteenpäin, suoristin keppejä. Onnistumisprossa oli 100, ainakin tänään. Hiukka taas hitaampaa menoa, mutta nakkipalkalla mennään. Nyt on muistettava antaa aikaa Ansalle sopeutua muutokseen, eikä turhia kiirehtiä eteenpäin.

Sunnuntait on loistavia päiviä. Takana lenkki, hallitreenit, videoiden tekeminen, blogien lueskelu, junnujen jalkapalloturnauksen katselu (futis on tylsää, mutta lasten toiveita on toteutettava joskus), kolme jaksoa Hengenvaarallista Saalista, pestobroiskun tekeminen (kätevä emäntä teki perunasuikaleet itse, kun olivat pakkasesta loppu, eikä kukaan jaksanut kauppaan), ystävän tekemien munkkien syöminen (nakitetaan mies tekemään mutka hakien munkit töistä tullessa, koska kummankaan talon kätevät emännät eivät jaksa nousta sohvalta eivätkä lapset taivu uhkailun, kiristyksen tai lahjonnan alla) ja kakkosluokkalaisen kanssa matikan kokeeseen kertaaminen (mä osaan vielä noita laskuja).


Hirrveen, hirrveen paljon esteitä

Käytiin Ansan kanssa ATT:llä Mirvan koulutuksessa. Aiheena oli vauhti ja motivaatio. Itse lisäsin tavoitteeksi uusiin esteisiin tutustumisen ja häiriöhin tottumisen.

Pelkäsin Ansan olevan varovainen ja tutkailevan aluksi varovaisesti uusia esteitä ja ihmisiä. Ja pah, se moikkaili kaikki vastaantulevat ihmiset. Muille koirille ilmoitteli paikan olevan ihan häntä varten, pois hänen esteiltään. Vähän armoa saivat muut sheltit ;-) Ansa kyttäili esteitä intopiukeena ja ATT:llä niitä riittää. Meidän vuoro oli viimeisten joukossa ja viereisellä radalla puuhailtiin välillä omiamme. Rohkeesti vaan keinulle, jossa ei ongelmaa, meni jopa nopeammin ja varmemmin kuin tutussa treenipaikassa. 2on2off:a tarjos hienosti. A:lla ja puomilla rohkea ja reipas, kontaktit osui paikalleen. Pienet radanpätkät meni kivasti. Ansa otti kaiken ilon irti tilasta ja antoi välillä räiskiä ihan omia ratoja antaumuksella.

Mirvan ohjauksessa tehtiin takaakiertoa, oma ohjaus aika lailla pielessä. Sitten irtoaminen putkella ja persjättö, joka meni upeasti :-)))) Vastakkaisen käden käyttö oli ongelmallista, johtuen omasta jäykkyydestä. No käännetään sitten lantiosta jatkossa.  Takaleikkauksessa on ohjattava Ansaakin maltilla, ohjaukseksi ei riitä vähän sinne päin. Se reagoi herkästi kaikkeen tekemääni. Valssikin oli vähän hakusessa, valuu turhaan suoritettavaa estettä kohti. Käsi vois ohjata ja liike suuntautua radan jatkoa kohti. Kuin se voi olla noin vaikeaa. Saksalainen sentään sujui ;-)

Mirvan oppien aikana Ansa teki kivasti töitä. Silloin kun sitä sille annettiin..."Väliajat" lähti aidalla räksäämään viereisillä radoilla työskenteleville. Komensi kiitettävästi muakin, varasteli lähdöissä ja nautti täysin siemauksin elämästään. Kannatti ajaa Lietoon, kaikki oli vaivan arvoista :-) Mulla siis käsissä koira, joka kisoissa tuodaan autosta suoraan radalle, kuka sitä reikkumista jaksaa kuunnella tai katsoa. Innolla odotan myös ulkokentällä pääsyä... Kentän naapureille voi jo jakaa infoa minne valitukset voi ohjata. Me ollaan tulossa pian :-))))

Karvanlähtöaika???

15.3.12

Mul on plääni

Shelttilehti tuli tänään ja vuoden 2012 aksasuunnitelma on nyt tässä (perustuu kauriin horoskooppiin):

Keskitä kilpailusi vasta juhannuksen jälkeiseen aikaan, sillä alkuvuosi saattaa tuoda mukanaan kotiin unohtuneita rokotustodistuksia. Kevät on otollisinta aikaa irtoamisharjoitusten tehokuurille.

13.3.12

Hyvänmielen treenit


Virheistä huolimatta päivän treeneistä jäi hyvä mieli. Ainoastaan mietin, miksi teen valssin seuraavasti:

  • hölkytellään kohti estettä
  • äkki jarrutus
  • valssi
  • kohti seuraavaa estettä

10.3.12

Investointeja

Taas tuli tehtyä pari sijoitusta. Piskit saavat uudet ruokakupit. Vanhojen metallisten kuppien muovirenkulat ovat kuluneet ja metallikuppien kirskuna laattalattialla on ärsyttävää... Tämä siis Miinalle ja tämä Ansalle

Myös omaan mielenrauhaan satsasin. Jatkossa meillä on täydellisiä vaatepinoja  kaapeissa. Huraa Japanilaiset :-)))) Vieläkun keksivät jonkin härpäkkeen, jolla perheen miesväki voisi ottaa vaatteensa kaapista sotkematta mun systeemejä, sitä odotellessa.

Kennelliitto lähetti dysplasialausunnnon. Ansan lonkat on nyt virallisesti A/A ja kyynärät 0/0.

5.3.12

Irtooko vai ei

Tänään teemana omissa treeneissä oli irtoaminen. Ensin katsoin mitä osaavat (jotka näkyy videolla) ja kuvaajan poistuttua tein molempien kanssa namikupilla lisää irtoamista. Aika simppeliä treeniä, kiva välillä :-)